Nachtmerries

Hoe komt het toch dat sommigen, kinderen én volwassenen, wél last hebben van nachtmerries en andere niet? Die vraag is bijna niet te beantwoorden. Maar misschien hoeft dat ook niet.

Belangrijker is de vraag hoe hiermee om te gaan als het jou of jouw kind overkomt. Hij of zij durft niet meer alleen te slapen en kruipt elke avond bij papa en mama in bed. Dus zeg maar dag met je handje tegen je privacy. Want die heb je zelf ook dringend nodig, toch? En wat doet dit met je kind? Overdag wil hij graag lekker spelen of naar school. Dan heeft hij er last van als de nachtrust verstoord is. Hij is moe en lusteloos. Hangt meer op de bank dan je lief is. Hij ziet wat bleekjes, terwijl zijn vriendjes een gezonde kleur op de wangen hebben. Dat wil je voor jouw kind ook, toch?

Nu kun je dat gewoon maar op zijn beloop laten en hopen dat het “vanzelf overgaat” en dat je kind op een dag groot genoeg is om in zijn eigen bed te slapen, er overheen groeit, over die nachtmerries en nachtelijke angsten. Tja, dat doet hij ook wel ooit een keer… Maar hoe lang ben jij bereid om daarop te wachten? Hoe groot is jouw offer dan, en dat van je partner? Wat doet deze situatie met je relatie? En wat doet dit op de lange duur met je kind? En met zijn ontwikkeling?

Wil je dit niet op zijn beloop laten? Is het misschien verstandig om hier hulp bij te zoeken? Overweeg dan eens om gratis te weten te komen wat er aan deze situatie kan worden gedaan.

Komt dit je bekend voor?
Komt dit je bekend voor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s