Omgaan met verdriet

Verdriet overkomt je gewoon

Verdriet is een lastige en pijnlijke emotie. Die laat je niet zomaar even achter je. Van tijd tot tijd lijkt het even dat de pijn minder is, om vrij snel toch weer in alle hevigheid de kop op te steken. Het kan je leven behoorlijk overschaduwen, als een donkere wolk die maar niet weg wil trekken.

Dan kan het gaan om rouw om het verlies door de dood van een geliefd persoon, of ook over de onbereikbaarheid van iemand met wie je een sterke band hebt, al dan niet doordat het een familielid betreft, of een goede vriend of vriendin, die plotseling niet meer zo’n goede vriend of vriendin blijkt te zijn.

Hoe nu hiermee zo goed mogelijk om te gaan?

Ontkennen dat je pijn en verdriet voelt is zinloos. Je verdriet diep wegstoppen in jezelf werkt averechts. Er zijn mensen die dat hun hele verdere leven volhouden en hun verdriet meenemen het graf in. Redenen zijn onder andere dat zij het te pijnlijk vonden om erover te praten, pijnlijk voor zichzelf, maar ook pijnlijk voor hun naasten. Deze mensen lijden al die jaren een leven dat incompleet is. Ze kunnen niet genieten en houden zich overeind door uitsluitend functioneel te bestaan. Emoties worden weggedrukt en krijgen geen ruimte. Alle emoties. Dat op zich is ook heel verdrietig.

Denk niet dat je er verkeerd aan doet om je geliefden “met jouw problemen te belasten”. Weet je, het is ook nog eens zo dat diegenen die echt om je geven juist graag de kans willen krijgen om er voor je te zijn. Ze willen maar al te graag die troostende arm om je heen slaan. Bedenk dat je ze juist teleurstelt als je ze buitensluit, je ontzegt hen datgene wat ze graag willen: jou helpen er weer bovenop te komen en zien dat je blij kunt zijn om dingen.

Als we onze emoties wél de ruimte geven en in onze kring van vrienden en familie iemand of meerdere iemanden kunnen vinden om mee te praten, onze pijn openlijk te bespreken, dan kunnen onze wonden helen. Tranen zijn heilzaam, ze spoelen letterlijk het verdriet uit onze ogen. Van tijd tot tijd een flinke huilbui lucht geweldig op. Daarna voel je je een stuk lichter.

Magnetiseren helpt

Ga je naar de magnetiseur die tevens psycholoog is, dan krijg je daar alle kans en gelegenheid om je pijn te bespreken, je zorgen te uiten en om te ervaren dat er begrip is voor jouw pijn en verdriet. Na dit hulpgesprek krijg je een behandeling, waardoor je aura en chakra’s worden gereinigd en geheeld en voorzien van positieve energie. Deze heb je maar al te hard nodig, om zelf te kunnen werken aan je levensgeluk.

Het verdriet “even gauw” bij je wegnemen, nee dat kan ik niet. Wel kan ik je helpen om er gemakkelijker mee om te gaan en te zorgen dat de scherpe kanten er sneller van af gaan. Dat wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s