Stoppen met roken

Eerst magnetiseren, dan hypnotherapie, waarom?

De vrouw die vanmorgen in de praktijk kwam, wilde eigenlijk graag meteen beginnen met hypnotherapie, om van het roken af te komen. Er is echter zoveel meer aan de hand in haar leven, dat er voor deze therapievorm een grondige voorbereiding nodig is. Ik heb tijd nodig om goed na te denken over de juiste aanpak. Ook wil ik een therapie opstellen die past bij alles wat zij wil aanpakken en die haar daarin ondersteunt. Dat bleek niet alleen over het stoppen met roken te gaan.

Ik heb regelmatig ervaren dat het magnetiseren een stevige basis legt voor de te volgen therapie. De behandeling doet al een boel voorwerk, waardoor de persoon onbewust aan het werk gaat, om een einde te maken aan de rookgewoonte en –behoefte.

Daarom heb ik nu een intake gedaan voor magnetiseren. Bij de intake worden haar lichamelijke en geestelijke klachten in kaart gebracht, zonder dat ik overigens pretendeer dat allemaal voor haar te kunnen oplossen. Wel zorgt de behandeling die zij vervolgens ontving dat zij nieuwe energie opdoet, waarmee haar lichaam én geest gaan werken aan haar doelstellingen.

Tijdens het magnetiseren doe ik bovendien een boel nuttige informatie op, die ik ervaar met mijn werkende handen. Deze informatie heb ik uitgebreid met haar besproken. Ik weet na deze ‘kennismaking’ precies wat ik nodig heb, om een perfecte hypnotherapie op te stellen. Die krijgt zij de volgende week. Het zal niet gemakkelijk zijn, want zij rookt 20 tot 30 sigaretten per dag, maar met de ondersteuning van de behandelingen maakt ze een goede kans om blijvend te stoppen met roken. Net als mijn andere cliënten, die trouwens minder behandelingen nodig hadden dan verwacht.

Bij haar vertrek drukte ik haar op het hart om nog geen eisen aan zichzelf te stellen met betrekking tot het roken, want ze moet vermoedelijk eerst door een dip heen, die meestal maximaal drie dagen duurt na de eerste keer magnetiseren. Na de vierde dag zal ze zich beter en sterker gaan voelen. Zo komt ze volgende week sterker en beter voorbereid voor de hypnotherapie. Dan gaan we in gesprek met haar onderbewuste, om te ontdekken en te gebruiken wat zij kan gebruiken in de strijd tegen het roken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s