Mijn ervaringen

Beter slapen, tips om je te helpen

Alle tips Inmiddels is mijn aantal tips uitgegroeid tot een indrukwekkend aantal. Daar moet toch voor iedereen wat bruikbaars tussen staan. Algemeen Voordat je de lijst bekijkt, is het natuurlijk van groot belang dat je zorgt voor een goede voeding. De vitamines A, B1, D en B6 helpen je lichaam om de juiste stoffen aan te&ellipsis;Read the full post »

Geen hypnotherapie?

Soms krijg je van mij niet datgene waarvoor je was gekomen Misschien kom je op een dag bij me omdat je wordt gehinderd door een “vage” angst. Je wilt graag hypnotherapie. Maar gaandeweg het gesprek kan het zijn dat mij het gevoel bekruipt dat ik dat niet moet doen. Onterechte angst is een angst die&ellipsis;Read the full post »

Je gewone doen, je gewenste gewicht

Afvallen? Hoe dan? Mijn vader wilde altijd “op zijn gemakje afvallen”. Hij bedoelde daarmee dat hij liever slenterde door het Amsterdamse- of welk bos dan ook, in tegenstelling tot mijn moeder, die graag flink doorstapte tijdens de wandeling, die de familie steevast maakte op de zondagmiddag. Als ik de hond uitlaat, denk ik weleens ik&ellipsis;Read the full post »

Hilde Huisman

Tolk Toen ik tolkte voor de Immigratie en Naturalisatie Dienst – dit heb ik gedurende een jaar gedaan – had ik het gevoel dat ik op de verkeerde stoel zat. De vluchtelingen voor wie ik werd ingezet, hadden in de meeste gevallen zwaar traumatische ervaringen achter zich. Het ligt in mijn aard om mensen te helpen&ellipsis;Read the full post »

Klinische psychologie
Diploma Klinische psychologie op HBO-niveau

Klinische psychologie… Waarom?

Therapeut – Reiki, magnetiseren, counselling en hypnotherapie en psychologie Sinds 2000 werk ik als counselor. In die tijd was dat in de vorm van Reikibehandelingen-met-gesprek. Door de jaren heen deed ik cursussen voor counselling en coaching. Ik merkte dat mijn cliënten dat “met-gesprek” waardeerden en er echt behoefte aan hadden. Daar zaten ook mensen tussen&ellipsis;Read the full post »

Stoppen met roken

Eerst magnetiseren, dan hypnotherapie, waarom? De vrouw die vanmorgen in de praktijk kwam, wilde eigenlijk graag meteen beginnen met hypnotherapie, om van het roken af te komen. Er is echter zoveel meer aan de hand in haar leven, dat er voor deze therapievorm een grondige voorbereiding nodig is. Ik heb tijd nodig om goed na&ellipsis;Read the full post »

Vieze asbak
Vies hè?

Rook jij nog?

Rook jij nog? Ik neem het je niet kwalijk. Ik heb het ook gedaan. Veel te lang. Ik weet hoe belangrijk zo’n sigaretje voor je kan zijn. Toch ben ik op een dag gestopt. Dat is inmiddels twaalf jaar geleden. Als jij op een punt komt dat je zeker weet dat de tijd voor je&ellipsis;Read the full post »

Hoe denk je dat ik aan alle antwoorden kom?

De pendel en mijn handen Regelmatig realiseer ik me dat het telkens weer zo frappant is dat mijn vraag aan de cliënt klopt. Dat hij tijdens het gesprek heeft verteld dat het “allemaal prima gaat”. Maar dat de uitkomsten op mijn pendelblad precies aangeven dat er wel degelijk ergens een schoen wringt… en wáár precies. Dan vraag ik&ellipsis;Read the full post »

Zwanger, de mooiste tijd van je leven?

De zwangere jongedame die bij mij onder behandeling is, laat ik haar Anneke noemen, mailde oorspronkelijk dat ze een afspraak wilde maken voor magnetiseren. Aangezien dat niet veilig is voor het kindje, werd het Reiki. Eerst tweemaal per week, nu eenmaal. En dat gaat goed. Ze voelt zich beter, minder somber, moet minder overgeven ’s&ellipsis;Read the full post »

Magnetiseren, zo leg ik het uit aan jonge kinderen

Juist jonge kinderen kunnen veel baat vinden bij magnetiseren, bijvoorbeeld als ze last hebben van nachtmerries of slaapwandelen. Aan een kind dat door vader en/of moeder wordt gebracht voor een behandeling magnetiseren leg ik dit fenomeen anders uit dan aan een volwassene die bij mij komt. De volwassene weet doorgaans min of meer wat er&ellipsis;Read the full post »

Nachtmerries

Hoe komt het toch dat sommigen, kinderen én volwassenen, wél last hebben van nachtmerries en andere niet? Die vraag is bijna niet te beantwoorden. Maar misschien hoeft dat ook niet. Belangrijker is de vraag hoe hiermee om te gaan als het jou of jouw kind overkomt. Hij of zij durft niet meer alleen te slapen&ellipsis;Read the full post »

Omgaan met verdriet

Verdriet overkomt je gewoon Verdriet is een lastige en pijnlijke emotie. Die laat je niet zomaar even achter je. Van tijd tot tijd lijkt het even dat de pijn minder is, om vrij snel toch weer in alle hevigheid de kop op te steken. Het kan je leven behoorlijk overschaduwen, als een donkere wolk die maar niet weg&ellipsis;Read the full post »

Reactie van Roy

Hallo Hilde, Eigenlijk denk ik dat we geen nieuwe afspraak hoeven te plannen. Het gaat heel erg goed met Roy. Hij slaapt zelf in zijn eigen bed en is een stuk minder bang. Dus we hebben een enorme vooruitgang geboekt. Ben er erg trots op. Ik wil je dan ook heel hartelijk danken voor je&ellipsis;Read the full post »

Reactie van Susan

Hoi hilde, Heel lang geleden alweer ben ik bij jou Reiki gaan volgen. Tot de dag van vandaag veel plezier van. Ik ben mijn eigen salon begonnen en creëer eigen massages m.b.v. Reiki als de vraag ernaar is! Ik wens je veel succes in je nieuwe praktijk! Liefs susan

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.