Leergeld

2008 – Tijdens een korte vakantie in Drenthe wordt Alice om duistere redenen gevolgd door twee vreemde mannen. Pas als Jorre en zij weer thuis zijn in Arnhem, komen ze er op uiterst pijnlijke wijze achter waarom.

1834 – De aan laudanum verslaafde Jonas probeert met zijn vrouw Aline een fout recht te zetten, maar dit komt hem duur te staan. Als hij in de kerker zit en ernstig ziek wordt, vindt zij troost en alle mogelijke ondersteuning bij haar merkwaardige vriendin…

1516 – Als de lugubere snaveldokter zijn ronde doet in het middeleeuwse Vught, betekent dit voor de wereldberoemde kunstschilder Joris van Vught dat het einde nabij is. Maar zijn werk is nog niet af en dreigt bovendien in verkeerde handen te vallen. Rondwarend aan gene zijde doet hij een aantal onthutsende ontdekkingen. Ook zijn vrouw Aleida kan hij niet langer beschermen tegen een gevaar waarvan hij zelf misschien wel de oorzaak is geweest.

Leergeld – Roman. In drie episodes gaat de lezer mee in de gebeurtenissen rond het drieluik ‘Het laatste Oordeel’ van de wereldberoemde kunstschilder Joris van Vught. Deze spannende en controversiële roman beschrijft hoe Alice in 2008 op zoek gaat naar dit drieluik en waarom ze dat doet. De lezer ontdekt dat haar drijfveer eigenlijk in 1834 ligt. Of nee, toch nog verder terug in de tijd, in 1516, toen de inquisitie van mening was dat het drieluik nooit geschilderd had mogen worden. Een roman over schuld, boete en herkansing.

Uitgever: Free Musketeers

ISBN: 978 90 484 1035 4

Prijs: € 18,90

Lees de recensies